-->

Spiga

D2K Interview Questations

PAGE 6


Qus 54. What is a master detail relationship?
Ans. A master detail relationship is an association between two base table blocks- a master block and a detail block. The relationship between the blocks reflects a primary key to foreign key relationship between the tables on which the blocks are based.

Qus 55. What are the triggers available in the reports?
Ans. Before report, Before form, After form , Between page, After report.

Qus 56. What is a canvas-view?
Ans. A canvas-view is the background object on which you layout the interface items (text-items, check boxes, radio groups, and so on.) and boilerplate objects that operators see and interact with as they run your form. At run-time, operators can see only those items that have been assigned to a specific canvas. Each canvas, in term, must be displayed in a specfic window.

Qus 57. What are modal windows?
Ans. Modal window is a window which requires the user interaction and we can not minimize,maximize,move

Qus 58. An open form can not be execute the call_form procedure if you chain of called forms has been initiated by another open form?
Ans. True

Qus 59 . Give the sequence of execution of the various report triggers?
Ans . Sequence
1.before parameter form 2.after parameter form 3.before report 4.between pages 5.after report

Qus 60. What is a physical page ? & What is a logical page ?
Ans. A physical page is a size of a page. That is output by the printer.
The logical page is the size of one page of the actua report as seen in the Previewer.

Qus 61. What is the maximum size of a form ?
Ans. 255 character width and 255 characters Length

Qus 62. What is a Navigable item?
Ans. A navigable item is one that operators can navigate to with the keyboard during default navigation, or that Oracle forms can navigate to by executing a navigational built-in procedure.

Qus 63. What is the difference between a Function Key Trigger and Key Function Trigger ?
Ans. Function key triggers are associated with individual
SQL*FORMS function keys

You can attach Key function triggers to 10 keys or key sequences that normally do not perform any SQL * FORMS operations. These keys refered as key F0 through key F9.

Qus 64. What is the use of place holder column?
Ans. place holder column is like a variable in oracle reports to hold a value or result of a calculation obtained from a formula column or any report triggers.

Qus 65. What built-in is used for showing the alert during run-time?
Ans. show_alert

Qus 66. What are parameters?
Ans. Parameters provide a simple mechanism for defining and setting the values of inputs that are required by a form at startup. Form parameters are variables of type char,number,date that you define at design time.

Qus 67. what r the various types of reports
Ans. (1)Tabular, (2)Form like, (3) Form above, (4) group left, (5) group above,(6) matrix (7) matrix with group

Qus 68. What SYNCHRONIZE procedure does ?
Ans. It synchronizes the terminal screen with the internal state of the form.

Qus 69. What is new_form built-in?
Ans. When one form invokes another form by executing new_form oracle form exits the first form and releases its memory before loading the new form calling new form completely replace the first with the second. If there are changes pending in the first form,the operator will be prompted to save them before the new form is loaded.

MORE

There was an error in this gadget