-->

Spiga

D2K Interview Questations

PAGE 4


Qus 26. Commited block sometimes refer to a BASE TABLE ? True or False.
Ans. False.

Qus 27. Explain about stacked canvas views?
Ans. A stacked canvas-view is displayed in a window on top of, or "stacked" on the content canvas-view assigned to that same window. Stacked canvas-views obscure some part of the underlying content canvas-view, and are often shown and hidden programmatically. More than one stacked canvas-view can be displayed in a window at the same time.

Qus 28. What is the usuage of an ON-INSERT,ON-DELETE and ON-UPDATE TRIGGERS ?
Ans. These triggers are executes when inserting,deleting and updating operations are performed and can be used to change the default function of insert,delete or update respectively.
For Eg, instead of inserting a row in a table an existing row can be updated in the same table.

Qus 29. What is a Query Record Group?
Ans. A query record group is a record group that has an associated SELECT statement. The columns in a query record group derive their default names, data types, and lengths from the database columns referenced in the SELECT statement. The records in a query record group are the rows retrieved by the query associated with that record group. Query record groups can be created and modified at design
time or at runtime.

OR
The coordination properties are
Deferred ,Auto-Query
These Properties determine when the population phase of block coordination should occur.

Qus 30. What are display items?
Ans. display items are same as list items but user cannot edit the display items like list items

Qus 31. What the PAUSE package procedure does ?
Ans. Pause suspends processing until the operator presses a function key

Qus 32. What is an Lov?
Ans. LIST OF VALUES
it show's the availabe choice's to the user, from the database/static values for the user selection with the help of record group data structure.

Qus 33. How do you display console on a window ?
Ans. The console includes the status line and message line, and is displayed at the bottom of the window to which it is assigned. To specify that the console should be displayed, set the
console window form property to the name of any window in the form. To include the console, set console window to Null.

Qus 34. What are the different types of key triggers ?
Ans. Function Key, Key-function, Key-others, Key-startup

Qus 35. What is the use of hidden column?
Ans. A hidden column is used to when a column has to embedded into boilerplate text.

Qus 36. What are the different types of Package Procedure ?
Ans. Standard Extensions, TOOL_ENV, ORA_NLS, TEXT_IO, FORMS_OLE, PECS, TOOL_RES, TOOL_RES ,ORA_FFI, Standard

Qus 37. When does an on-lock trigger fire ?
Ans. It will fires whenever SQL * Forms would normally attempt to lock a row.

Qus 38. What is bind reference and how can it carate?
Ans. Bind reference are used to replace the single value in sql,pl/sql statements a bind reference can be created using a (:) before a column or a parameter name.

MORE

There was an error in this gadget